Over Yellow Fellow

Yellow Fellow is een culturele onderneming die  levendige ontmoetingsplekken, doe-, denk-, & werkplekken wil creëren waar de kunsten en kunstenaars, wetenschappers, onderwijs, en het management van het bedrijfsleven elkaar treffen om door middel van programma’s te ondernemen, te doen, te ondergaan of samen te werken.  Yellow Fellow stelt dat abstracte kunst kan bijdragen aan creativiteit en innovatief leiderschap in de samenleving.

Met een eigen collectie van ruim 550 abstracte kunstwerken van (inter)nationale) kunstenaars en twee Denktanks, YF1 met leden boven de 40 jaar en YF2 met leden tussen 20 en 40 jaar, worden programma’s ontwikkeld met en tussen kunst. De programma’s zijn te typeren als een avontuur voor de geest. Voor verschillende doelgroepen cross-over programma’s aangereikt waarmee vastgeroeste (traditionele) zienswijzen opengebroken kunnen worden:

  • Programma´s voor wetenschappers waarin kunst dient als inspiratiebron voor wetenschappelijke ideeën of omgekeerd, zoals bij de overeenkomsten van de geometrisch abstracte kunst en de wiskunde, maar ook van toepassing op filosofie en architectuur.
  • Activiteiten met kunst als gereedschap, als manier om onderzoekend en vernieuwend te leren kijken naar bedrijfssituaties en zo innovatief leiderschap te stimuleren voor ondernemers en managers.
  • Onderwijsprogramma´s voor lager- en voortgezet onderwijs waarin verbindingen gelegd worden tussen verschillende leergebieden en kunst om creativiteit te ondersteunen.
  • Tentoonstellingen voor een breed publiek met nieuwe methoden om vanuit kunst nieuw te leren kijken naar de samenleving.

‘Innovatie’ is het centrale thema in het cross-over centrum, anders leren kijken, anders leren denken vanuit de idee dat dat de sleutel is tot werkelijke innovatie. De kern van de Yellow Fellow methode is mensen via de confrontatie met abstracte kunst nieuw te leren kijken naar al te bekende situaties zodat ze gaan zien wat en hoe er verbeterd kan worden. Het is een avontuur voor de geest,  er wordt ruimte gemaakt in het hoofd, het openen van de ‘mind’ zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen: The mind is like a parachute, it only functions when open!

Yellow Fellow heeft haar thuisbasis in Woudrichem en  een vestiging met ca 1000 m2 in Leidschendam-Voorburg, de Ruimte.

    

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s